Krachtdag | 7 april 2018 (nog 25 plaatsen)

Krachtdag

Voor prachtige krachtige mensen, die nog steeds op de benen staan, met een verleden van seksueel misbruik. Een dag om verder in beweging te willen komen.
Ook zijn partners of andere naasten welkom.
Een dag met sprekers, workshops, muziek, lekkere lunch en vooral ruimte om te ontmoeten met gelijkgestemden.

 

 

Datum:  7 april 2018
Locatie: Seats2Meet te Utrecht-Hoog Catharijne
Tijd: van 10.30 uur tot 17.00 uur.
Kosten: € 42,50
Groepsgrootte: Max 40 (nog 25 plaatsen)
Aanmelden : via formulier op deze pagina  en inschrijving is op volgorde van binnenkomst
Betalingsvoorwaarden: de aanmelding/deelname is definitief als de betaling binnen is
Programma: zie uitklapvenster

 

Programma Krachtdag

10.00 – ontvangst met koffie/thee en wat lekkers
10.30 – Welkom door dagvoorzitter Duska Sablic en Hanny Lynch en
een korte kennismaking met elkaar
10.45 – Muziek
11.00 – Lezing Hanny Lynch over haar boeken:
*Als het hek van de dam is …. over dromen en incest
*De stem van het kind …. verhalen van kinderen van wie de ouder misbruikt is
12.00 – Ted Kloosterboer van Stichting Praat vertelt over de ‘Vuile Was’
12.15 – Lunch en gelegenheid tot ontmoeting
13.30 – Start workshops – de uitgebreide omschrijvingen van de workshops volgen

A – Elma van der Salm – Levenscoach. vrouwentherapeut en facilitator ©Soulcollage  – Soulcollage maken
B – Esther de Jong – Verhalenverteller, coach, actrice en incest overlever –  De helende kracht van verhalen
C – Esther Veerman – Kunstenaar en Organisator van Stichting Kunst uit Geweld – Ervaringen delen en kracht vinden
D – Ien van der Pol – IoPT Coach/counseler en auteur – Je lijf weet wat jij vergeet

15.30 – afronding plenair
15.45 – Nazit met een sapje en hapje.
16.45 – Afsluiten

De Stichting Praat zal de gehele dag aanwezig zijn met een mini ‘Vuile Was manifestatie’

Workshops en workshopgevers

Elma van der Salm

Elma van der Salm (1964) is ervaren SoulCollage® facilitator en levenscoach. In haar werk als vrouwentherapeut begeleidt zij vrouwen bij het overwinnen van trauma, het transformeren van belemmerende gedachten en helpt hen de optimale kracht uit henzelf te halen. Dit doet zij in haar praktijk in Eindhoven en Hapert door middel van persoonlijke coaching en therapie en in haar SoulCollage® workshops.
 www.elmavandersalm.nl  en www.binnenstebuitencollages.nl

Workshop Soulcollage maken
SoulCollage® is een intuïtieve en creatieve manier om jezelf te uiten door middel van het maken van zielscollages. Met eenvoudige middelen maak je jouw unieke zielscollage die een eigen wijsheid bevat en diep uit jouw onderbewuste komt. Door de collage te laten “spreken”, maak je dit onbewuste bewust en komt jouw innerlijke wijsheid aan het licht. Verhelderend, inspirerend, veilig en altijd verrassend.

Esther de Jong

Esther de Jong is Verhalenverteller, coach, actrice en incest overlever.
Zij vertelt graag persoonlijke verhalen en heeft ervaren hoe helend dit kan zijn.
Haar grote kracht is haar humor en compassie. Na een opleiding “Verhalen vertellen voor kwetsbare groepen” besloot ze dit in praktijk te brengen voor haar eigen doelgroep. In haar workshops is veiligheid van de deelnemers heel belangrijk.

Workshop De helende kracht van verhalen
Verhalen kunnen helend werken als je ervoor kiest ernaar te luisteren. Een verhaal is vaak een spiegel en kan een ontmoeting zijn met jezelf. In deze workshop gaan we op reis met het verhaal van “De gouden sleutel”. Door het naspelen van het verhaal  en het stellen van vragen kan je ervaren in wie of wat jij iets van je zelf herkent. In het laatste gedeelte van de workshop gaan we d.m.v  het verhaal  opzoek naar dat wat geeft jou kracht geeft in het pad naar heling.

Esther Veerman

Esther Veerman van Stichting Kunstuitgeweld is ervaringsdeskundige en lotgenoot.  Zij organiseert tentoonstellingen voor en met lotgenoten (mensen die huiselijk geweld en/of seksueel misbruik hebben meegemaakt) en doet dat veelal in samenwerking met burgerlijke gemeenten, geeft lezingen, workshops en presentaties.
www.kunstuitgeweld.nl

Workshop Ervaringen delen en kracht vinden
We gaan op doek een voorstelling maken van je veilig voelen en vrij zijn. Er is allerlei materiaal aanwezig om je idee vorm te geven. In groepsvorm maar met genoeg ruimte voor jezelf. Je hebt ruimte om je idee zelf vorm te geven, er wordt in alle rust gewerkt(met zachte muziek). Aan het einde van de workshop is er gelegenheid voor wie dat wil om met de groepsgenoten ervaringen te delen. Ontmoeting staat centraal in een ruimte en sfeer van veiligheid.

Ien van der Pol

Ien GM van der Pol (Amsterdam 1950) is coach/counseler en heeft zich de afgelopen jaren zowel in Duitsland als in Engeland gespecialiseerd in het werk van dr. Franz Ruppert. Via zijn IoPT opstellingsmethode begeleidt zij cliënten om zich meer heel
te voelen en meer van het leven te genieten.
www.ienvanderpol.nl

Workshop Je lijf weet wat jij vergeet
Traumatische ervaringen op zeer jonge leeftijd – in de baarmoeder, of tijdens de eerste jaren na je geboorte, kun je je niet bewust herinneren. Maar ook als de ervaring op latere leeftijd gebeurt, wordt die vaak ‘afgesplitst’ en ‘weggestopt’.
Ze zijn echter wel opgeslagen als spanning in je lijf. Ons lijf moet al die spanning maar vasthouden, soms zelfs jarenlang. Dat vraagt (te)veel van ons lichaam. En het probleem is: wat je je niet bewust bent, kun je niet verwerken.
De “IoPT” opstellingen, zoals ontwikkeld door prof. dr. Franz Ruppert vormen een effectieve methode om bij die opgeslagen lijfelijke herinneringen ten positieve te keren. In deze workshop zal Ien een korte presentatie geven over de fundamenten van dit baanbrekende werk van Ruppert, en ter introductie zal ze een of meerdere korte opstellingen begeleiden. De menselijke resonantie speelt hierbij een belangrijke rol en heeft een helende werking.

Aanmeldformulier

Fields marked with an * are required